Wat trek je aan naar een brandingshoot?

8 mei 2024

Ik weet niet wat ik aan moet naar mijn fotoshoot? Dat is een vraag die ik veel te horen krijg in het mail contact wat ik heb met klanten voor dat ze een shoot gaan doen. Mijn antwoord is altijd heel simpel: iets waar jij je prettig in voelt! Nu blijft dit natuurlijk aardig algemeen en soms is iets meer advies fijn, en daar is deze blog post voor. Ik deel met jou 10 kleding tips om perfect voorbereid te zijn voor je volgende fotoshoot.

Draag iets waar je ook je eigen klanten mee zou ontvangen

Je foto’s komen waarschijnlijk op je website of sociale media te staan, dit zijn foto’s die potentiële klanten dus ook als eerst zien. Doe jij iets in de juridische kant en word er verwacht dat je in een pantalon naar een klant afspraak komt, draag dit dan ook bij de fotoshoot. Zo gaan klanten er niet van uit dat je altijd in je lichte spijkerbroek naar belangrijke afspraken komt.

Draag kleding waar je jezelf in herkend

Dit staat eigenlijk gelijk aan kleding dragen waar je je prettig in voelt. Draag jij alleen met kerst een jurk? Waarom zou je hem dan aan doen naar je fotoshoot? Het staat misschien prachtig op de foto, maar je zal elke keer als je je website of sociale media opent en de foto ziet je ‘storen’ aan je kleding. Als jij altijd een spijkerbroek met een trui aan hebt zie je dat meer als jezelf dan met een jurk aan. Ik zeg ook niet dat je je oude spijkerbroek met verfspetters en een chille trui aan moet, maar gewoon iets in de richting als een broek met een mooie blouse geeft je al zo veel meer rust en zelfvertrouwen dan dat je speciaal iets aan doet omdat je denkt dat het hoort.

Pas op met te korte jurkjes en rokjes

Mocht je je wel heel prettig voelen in een jurk doe hem vooral aan! Maar let op dat hij niet te kort is. Je bent veel in beweging en niks is vervelender dan steeds moeten opletten of je rok niet per ongeluk omhoog gekropen is. Het zou jammer zijn als je een verder perfecte foto niet kan gebruiken hierdoor.

Kies voor kleuren die passen bij je huisstijl

Kleur doet het altijd goed in foto’s. Maar let wel op dat niet alle kleuren bij jou en je bedrijf passen. Als alle kleuren op jouw website groen zijn is het niet heel mooi om blauw te dragen. Nog leuker is dan om ook je huisstijl kleuren te verwerken in je outfit. Dit kan in een volledig broekpak in die kleur maar ook kleine details als een printje op je blouse of in je accessoires.

 

Wel of geen hakken?

Persoonlijk vind ik comfort tijdens een shoot erg belangrijk. Ik kan zelf niet heel soepel lopen op hakken, maar het ziet er wel super bosslady en classy uit. Voel jij je super comfortabel op hakken, trek ze dan vooral aan! Draag je ze nooit, draag ze dan nu ook niet. En zit je er een beetje tussen in, neem ze dan vooral mee. Maar zorg ook dat je andere schoenen bij je hebt die passen bij je outfit. Je schoenen komen dus bij sommige foto’s ook in beeld. Hou hier ook rekening mee. Zorg dat het bij je outfit past en poets ze even op voordat je weggaat. Ziet er net zo professioneel uit.

 

 

Draag goed passende kleding

Niks is vervelender dan dat je de hele tijd op moet letten of je broek goed zit of de knoopjes van je blouse niet trekken. Draag daarom kleding wat goed past. Dit haalt al een onbewuste zorg weg en kan je dus lekker focussen op het moment.

 

Vermijd trends

Het is heel begrijpelijk om mee te willen gaan met de modetrends. Maar tijdens een brandingshoot wil je juist je zelf laten zien en niet meegaan met de massa. Met een tijdloze outfit ben je dus het langst tevreden en kan je je foto’s ook nog als de trend alweer overgewaaid is gebruiken zonder outdated te lijken.

Wissel af met kleding

Wil je je outfit veranderen tijdens de shoot. Bij de meeste shoots kan dit. Maar let er wel op dat als we bijvoorbeeld buiten in de stad of de natuur aan het werk zijn er geen pashokje is. Doe dus een hemdje aan onder je outfit zodat je makkelijk even een andere blouse of trui aan kan doen. En wil je helemaal voor het comfort gaan dan is simpelweg wisselen van een blazer naar een vestje met dezelfde top eronder easy peasy. Kom je er thuis ook niet helemaal uit wat nou beter zou staan? Neem het allebei mee. Soms is een printje of een kleurtje net niet matchend op de locatie waar we zijn en kan je makkelijk nog even wat anders aan doen.

 

Niet te veel printjes

Bloemetjes, stipjes, streepjes, hartstikke leuk maar niet te veel. Ze vragen nogal de aandacht op foto’s. Wil je nou echt je streepjestrui aan, zorg dan dat de rest van je outfit wat neutralere is.

 

Accessoires geven een persoonlijke touch

Accessoires maken niet alleen je outfit af maar kunnen je hele look erg persoonlijk maken. Heb je een mooie broche uit een erfenis of een ketting die je altijd om hebt, prachtig grote oorbellen? Neem ze mee! Dit geeft een inkijkje in je persoonlijkheid. En wees niet bang, ze hoeven niet op elke foto, zo kan je ook nog afwisselen.

 

Met meer mensen op de foto? Pas de kleuren op elkaar af

Je hoeft natuurlijk niet allemaal precies hetzelfde aan, maar hoe fijn is het als het matched? Heel erg fijn! Kies kleuren die bij elkaar passen, zo creëer je een kleurenschema wat rust geeft op de foto. Ga allemaal voor pastel kleuren of juist aarde tinten. Let ook hierop met printjes. Met een groep worden printen als snel druk en afleidend als iedereen het aan heeft.

 

Ik hoop dat je zo al wat makkelijker voor je kledingkast staat. Natuurlijk kan je ook altijd wat inspiratie opdoen op Pinterest of Instagram. Mocht je er dan nog niet uitkomen denk ik ook graag met je mee!

 

Liefs, Ilse

Hi, ik ben Ilse

21 jaar oud en helemaal gek op mooie verhalen vertellen. Dit doe ik zowel met foto’s al video. Dit heb ik al voor veel prachtige ondernemers mogen doen. Elke keer is het weer een feestje om het verhaal achter het bedrijf te mogen vastleggen. 

Ben jij er ook klaar voor om jouw verhaal op een passende manier naar de buitenwereld te comuniceren?