Kleding advies

 

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar vermeid kleding dat te groot of te klein zit. Ook kleding dat net wat raar valt of moeilijk goed blijft zitten zou ik thuis laten.

De meest magische tip: voel je goed in je kleding! Je voelt je niet comfortabel als je elke 5 minuten je blouse moet controleren of hij goed zit, zitten alle knoopjes nog dicht of kun je niet fijn bewegen in een strakke broek trek dan maar iets anders aan!

Denk van te voren na wat je uit wilt stralen. Wil je als een harde zakenvrouw over komen of juist als een toegankelijk persoon? Je kledingkeuze kan hier veel aan mee werken.

Wil je de foto ophangen aan een blauwe muur? Kies dan kleding uit in een tegenstellende kleur. Op deze manier valt je foto niet weg. Gaan we een brandingshoot doen, zorg dan dat de kleuren van je kleding bij de kleuren van je huisstijl passen. Ook is het handig om rekening te houden met de locatie van de shoot. Gaan we naar het bos trek dan geen groen aan, want dan zien we je niet meer.

Het doet de foto’s niet veel goeds als je kiest voor veel kleuren of drukke printjes in één outfit. Zo gaat de aandacht eerder naar de kleding en niet naar jouw als persoon. Kies daarom voor 1 kleuren pallet.

Ik sta het liefst met mijn vel roze blouse op de foto, want die kleur vind ik gewoon prachtig. Maar het gevaar van felle en neon kleuren is dat het heel erg de aandacht trekt en je huidskleur laat verbleken, waardoor je een beetje op een spookje gaat lijken.

Een hoed, een jasje, een kleed om op te zitten. Als je accessoires mee neemt maakt dat het maken van de foto’s, vooral in het begin, minder ongemakkelijk omdat je wat vast hebt. Ook is het leuk voor afwisseling is je gallerij.

Hoe leuk trends ook zijn, vaak vind je het maar 1 seizoen mooi. Het zou jammer zijn als je over een jaar terug kijkt naar de foto’s en denk ”Tja dat kan nu echt niet meer.”