Hoe ik gekomen ben waar ik nu ben

Persoonlijke blog post – 6 mei 2024

Hi, wat leuk dat je mijn eerste blog post leest! Ik ben Ilse, een spontane, vrolijke en gepassioneerde meid van 21 jaar. Als sinds ik een jaar of 5 oud was liep ik al met een camera in mijn hand. Waar dat begon met foto’s van paardenbloemen in het gras, ons konijn, of de knuffel van mijn zusje is het nu hoe ik mijn dagen vul. Dan is de inhoud van de foto’s wel wat geswitcht maar het vuurtje brand nog steeds.

 

Creatief was ik altijd al. Mij vond je zo goed als altijd met een potlood in mijn hand of mijn hele bureau vol met welke creatieve hobby ik die maand weer ontdekt had. Maar de camera had altijd een speciaal plekje op dat bureau. Het maakt niet uit wat ik aan het doen was, hij lag er altijd. Ik denk dat ik een jaar of 14 was toen ik echt ‘’serieus’’ begon te fotograferen. Als in heel Pinterest afstruinen voor ideeën en dit dan na maken met een vriendin. Op dat moment begon het opnemen van video’s ook meer om de hoek te kijken. Alhoewel ik met diezelfde vriendin al sinds de basisschool onze eigen ‘talkshow’ opnamen op de tablet, gingen we vanaf dat moment ook ‘speelfilms’ opnemen.

 

Zo ongeveer op datzelfde moment kwam op school de vraag wat voor studie ik hierna wilde gaan doen. Tja dat was toch wel een belangrijk moment. Ik wist dat ik iets creatiefs wilde doen, dus dan ga je een beetje rondkijken. Ik had mijn zinnen gelegd op interieurontwerper, zondag avond met VTwonen op tv was nou eenmaal mijn favoriete moment van de week. Tot dat we met kunst op school een video moesten maken. Vanaf dat moment wist ik vrij zeker dat dit was wat ik wilde doen. School was enorm supportive en ik heb ook van meerdere evenementen op school een aftermovie mogen maken en man wat vond ik dit geweldig.

Goed fast forward naar 2019. Diploma in de pocket en met de trein richting Zwolle. Het Cibap was waar ik de komende 3 jaar alles zou leren over video. Als je tussen de lijntjes door leest kan je het misschien al raden maar 2 van de 3 jaar van mijn studio hadden we last van een klein virusje waardoor we niet meer fysiek naar school mochten. Aangezien we online les kregen was video aardig moeilijk, want daar heb je nou eenmaal mensen en een coole locatie voor nodig. We hebben ons dus veel verdiept in vormgeving. Was niet helemaal waar mijn passie lag, dus het waren 2 lange jaren. Maar mijn stages hebben dit allemaal goed gemaakt en mij ook het nodige geleerd.


Toen ik eenmaal in 2022 klaar was, was ik er ook echt klaar mee. Die camera kan de kast in, die raak ik voorlopig niet meer aan was wat ik dacht. Dus ben na de zomer lekker begonnen aan een opleiding tot Retail manager, want ik miste het leren van uit een boek heel erg. En stiekem was mijn droom om een boekenwinkel met een lunchroom te beginnen. Lijkt me nog steeds erg vet. Maar in die maand kwam ik erachter dat het hele marketing gedeelte van een eigen winkel hebben me het meest aansprak. Dus misschien toch maar weer die kast open waar de camera in lag stof te happen.


Door afstand te doen kom je er soms pas achter waar je passie echt licht. Ik miste het wilde er graag mee door. Het heeft geen moment door m’n hoofd gespookt of ik moest gaan solliciteren voor een baan in de media. Ik ben een begeleiding traject voor het schrijven van mijn ondernemersplan gaan doen en nu zijn we hier. Ik ben nu precies een jaar klaar met dat traject en dus ook al een jaar fulltime bezig met ZeimenX Visuals. Het is nog best pittig maar alles heeft tijd nodig. In het afgelopen jaar heb ik al ongeveer 25 ondernemers mogen helpen met het maken van beeldmateriaal en ik merk echt dat dit is waar ik gelukkig van word. Ik hoop dan ook dat ik alle jaren die nog komen gaan nog zo veel mooie ondernemers mag gaan helpen met het neerzetten van hun online plaatje.


Liefs, Ilse

Hi, ik ben Ilse

21 jaar oud en helemaal gek op mooie verhalen vertellen. Dit doe ik zowel met foto’s al video. Dit heb ik al voor veel prachtige ondernemers mogen doen. Elke keer is het weer een feestje om het verhaal achter het bedrijf te mogen vastleggen. 

Ben jij er ook klaar voor om jouw verhaal op een passende manier naar de buitenwereld te comuniceren?